appartement in l'Echappée te huur

Prachtig gemeubileerd appartement te huur in cohousingproject l’Echappée in Laken - www.echappee.collectifs.net

Drootbeekstraat 30 - 1020 Laken

ingang per 1 februari 2019
huurprijs:
- voor één persoon (eventueel met klein kind) 800€ en een forfait van 200€ kosten (alles inbegrepen)

- voor een koppel: 1000€ en een forfait van 200€ kosten (alles inbegrepen)

Mijn naam is Helena ter Ellen en ik woon sinds 2016 met zeer veel plezier in onze woongemeenschap l’Echappée, en geniet van mijn zonnige, mooie en zeer ecologisch gebouwde appartement en alle leven en gezelligheid die dit woonproject met zich meebrengt. Ik vertrek begin 2019 echter voor zo’n drie jaar naar het buitenland (Colombia) en zoek dus iemand die mijn huisje wil huren en een boeiende ervaring wil opdoen in een cohousing met zo’n 30 volwassenen en 16 kinderen (al ben ik de tel kwijt :-) - gaande van 0 tot 18 jaar! De voertaal is overwegend Frans, maar er zijn ook twee Vlaamse gezinnen en er wordt door de Franstaligen goed geoefend om ook Vlaams te spreken! Zeven van hun kinderen gaan naar Nederlandstalige scholen.

Mijn appartement is zeer rustig (dubbele en driedubbele beglazing) én rustgevend, het beste geschikt voor één persoon, of eventueel een koppel. Aangezien ik erg veel zorg heb besteed aan dit appartement, geef ik de voorkeur aan iemand die dit weet te waarderen én mijn appartement weet te onderhouden. Mijn voorkeur gaat ernaar uit mijn appartement gemeubilieerd te verhuren - maar hierover kunnen we afspraken maken. Ook is het natuurlijk van belang dat het “klikt” met de andere bewoners - voorafgaand aan het afsluiten van de huurovereenkomst vindt een ontmoeting plaats en kan de Algemene Vergadering zich uitspreken over mijn keuze :-)

Elke nieuwe inwoner van l'Echappée wordt ook uitgenodigd om ons Handvest te ondertekenen (Nederlandse versie stuur ik nog toe).

De ruimte:
4e etage - aan straatkant

Oppervlakte: 78m2
Eetkamer: 24m2
Slaapkamer: 12,5m2
Bureau: 10,5m2
Open keuken - berghok
Badkamer met inloopdouche (geen bad) en wastafel
Aparte wc & inkomhal met kasten.
Balkon van ca 8m2
Veel opslagruimte.

Afwerking:
Houten vloer, 
authentieke oude deuren, afwerking met leem op alle muren, ecostuc in badkamer, verwarming in de muren, extra geaard elektriciteitsnet, prachtige organische afwerking met eiken planken, solatubes...

Gemeenschappelijke ruimtes:

Feest- en eetzaal met mezzanine (en extra slaapruimte die kan worden gereserveerd door de leden) en een badkamer

Grote tuin (400m2)

Fietsenstalling en werkatelier in de kelder

Gemeenschappelijke wasruimte (geen wasmachine in appartement)

Ik beschik niet over een parkeerplek in de garage - maar in de straat en directe omgeving is het gratis parkeren. Bovendien zijn er verschillende deelauto’s te huur binnen onze woongemeenschap zelf!

‘t Leven in l’Echappée:
Er vinden steeds meer activiteiten plaats in onze gemeenschappelijke zaal: samen eten, film (of voetbal!) kijken, yoga, borrelen, debatten...  

Iedereen in l'Echappée moet de handen uit de mouwen steken om zorg te dragen voor de gemeenschappelijke ruimtes en activiteiten. Een keer in de maand vindt er een “MInga” plaats: een dag waarop we samen werken aan die taken. Ook zijn er 2 algemene vergaderingen per maand en verschillende werkgroepen - ieder wordt geacht om in minstens één werkgroep actief te zijn. Dit alles biedt hoe dan ook een toffe manier om te integreren en meer te leren over de werking van een cohousing, collectieve intelligentie, etc!
Verder worden er groenten- en fruitmanden bij ons afgeleverd (Gasap, Lakense mand) en er zijn nog allerlei andere gemeenschappelijke diensten. Omdat ons project op zeer veel belangstelling kan rekenen, komen er ook regelmatig pers of groepen langs en is ook “Echappée Academy” al gelanceerd om nieuwe cohousinggroepen te begeleiden...

 

De wijk (Laeken/Bockstael)...

... is uitermate levendig, met veel activiteiten rond transitie, ontmoeting, sport, cultureel leven….(Parckfarm, Tours en Taxis, Cultureel centrum Nekkersdal, zwembad, kanaalzone…) en er zijn prachtige parken in de buurt (met mijn favoriete Plantentuin Meise op een half uur fietsen). Het is zo’n 15 minuutjes fietsen naar het centrum van Brussel. Prima openbaar vervoer: metrolijn 6 (halte Pannenhuys), vele bussen van STIB en de Lijn, trams vanaf Bockstaelplein.


De huurprijs:

800€ (1p) of 1000€ (2pp) en een forfait van 200€ kosten (die kunnen dus lager of hoger uitvallen al naar gelang het verbruik)- daar zit alles in: water, elektriciteit, gas, internet en tv - en de vaste lasten voor het gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes - er dienen alleen nog verzekeringen te worden afgesloten (brand en WA).

Dankzij een goede isolatie zijn de stookkosten bijzonder laag. Bovendien ligt het appartement op het zuiden en is ‘t ook in de winter gauw opgewarmd.
 

Ik vraag twee maanden huurgarantie.
 

In principe gaat het om een huurcontract van drie jaar - afspraken in onderling overleg.

Ingang in principe per 1 februari 2019 (tenzij we anders overeenkomen).

LET OP, ik ben van half juli t/m half oktober afwezig ben, maar mijn buren kunnen eventueel een bezichtiging organiseren. Ik neem (in principe) de tijd tot in november om kandidaten te ontvangen.

Hoe kun je je belangstelling vervolgens kenbaar maken? (voor of na bezoek, maakt niet uit)

Graag jezelf voorstellen (max 500 woorden) via een mail met foto aan:
hterellen@gmail.com

Tof als je je leefsituatie nu enigszins kunt beschrijven en wat je aantrekt in het leven in een cohousing, evenals je financiële draagkracht.

​Voor vragen: 0498-571.362 (beste via whatsapp)

 

   

 

        

 

    

                             

 

    
 
   
 
 
 
                          
       
                                                         
                                                           Bockstaellaan

 

De "Echappisten" - inmiddels zijn we een paar jaar ouder en is de club alweer uitgebreid
met nieuwe kleine bewonertjes...